TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Bewegend leren; buiten - 2018

Datum: 08-10-2018
Tijd: 15:30 - 17:30
Inschrijven: Inschrijven van 04-07-2018 tot 04-10-2018
Locatie: Dr. H. Bavinckschool
Door: Sylvia Goossens
Doelgroep: leerkrachten, onderwijsassistenten
Duur: 2 uur
Aantal plaatsen: 15
Plaatsen beschikbaar: 7
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat bewegen belangrijker is voor het leren dan we voorheen dachten. Steeds meer scholen kiezen voor een actieve lesdag en proberen kinderen zo veel mogelijk in beweging te krijgen. Maar dat valt niet altijd mee met de beperkte middelen en ruimtes die we op school hebben. De tussendoortjes (of Energizers) hebben hun weg inmiddels gevonden in het onderwijs, maar hoe mooi zou het zijn als je die tussendoortjes tijdens je lessen kunt inzetten? Dat deze tussendoortjes onderdeel worden van jouw les, zodat je bewegen en leren combineert.

Wil jij meer bewegen met de kinderen tijdens je lessen in plaats van eromheen, maar weet je niet goed hoe je dit kan realiseren?
Of vraag je jezelf af waarom uit de theorie blijkt dat bewegend leren zo belangrijk is? Dan is deze workshop wat voor jou.

Er worden twee workshops gegeven over het bewegend leren, waarvan er een gaat over de lessen die je buiten kan geven en een over het bewegen binnen. In beide workshops wordt er theorie behandeld, maar worden er vooral veel idee├źn gedeeld. Je zal merken dat je de volgende dag direct aan de slag kunt met het bewegend leren.

In deze workshop gaan we vooral naar buiten.
De workshop over bewegend leren binnen vindt plaats op maandag 11 februari van 15.30-17.30.