TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Creatief met Energizers

Datum: 08-03-2018
Tijd: 15:30 - 17:30
Inschrijven: Inschrijven van 13-12-2017 tot 06-03-2018
Locatie: TWijs servicebureau
Door: Marlien van Stempvoort Het ABC
Duur: Totaal 4 uur in 2 sessies
Aantal plaatsen: 20
Plaatsen beschikbaar: 12
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Wil je inspelen op de bewegingsdrang van de leerlingen en daarmee ook de concentratie herpakken en sfeer bevorderend werken? Dit kan met het gebruik van energizers. Wat zijn deze bewegingstussendoortjes eigenlijk? Hoe pas je ze toe en hoe kom je aan voorbeelden?

Essentie
Inmiddels weten we niet alleen uit de wetenschap dat meer bewegen in de klas positieve effecten heeft op de leerprestaties, maar zien we dat ook in de praktijk.

Tijdens deze tweedelige workshop worden er kort enkele onderzoeken besproken die de effecten van bewegen op concentratie hebben onderzocht. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Je gaat de energizers ervaren, ontdekken welke verschillende soorten energizers er zijn en met welk doel deze ingezet kunnen worden. We dragen ook mogelijke opties aan om de energizers schoolbreed te stimuleren.

Resultaat
• Je kunt verschillende energizers in de klas toepassen, aangepast aan het moment en de behoefte van de klas.
• Je kent de effecten van het gebruik van energizers voor de leerlingen en voor je zelf.
• Je weet waar je inspiratie voor energizers vandaan kan halen.
• Je hebt ideeën opgedaan hoe de energizers met de rest van het team te delen zijn.
• Je krijgt enthousiaste en gemotiveerde leerlingen, zowel creativiteit als concentratie worden gestimuleerd.

Opbouw
Deze workshop bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst (2,5 uur), staat in het teken van het ontdekken welk soort energizers er zijn en wanneer je die in kan zetten. Je gaat daarbij vooral ook zelf aan de slag met energizers. De tweede bijeenkomst (1,5 uur) is vooral bedoeld om de struikelblokken te tackelen, nieuwe ideeën op te doen en ervaringen met elkaar te delen. Na afloop krijg je toegang tot een besloten community. Daar word je gevoed met nieuwe tips en houd je elkaar op de hoogte van wat er speelt in de praktijk.
De ervaring leert dat de borging binnen de school nog beter lukt als minimaal twee collega's samen aan de workshop deelnemen. Zij kunnen elkaar scherp houden en de rest van het team enthousiasmeren.

Data
24 januari (14.00-16.30 uur)
8 maart (15.30-17.00 uur)