TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Een goede start

Datum: 19-08-2019
Tijd: 08:30 - 11:30
Inschrijven: Inschrijven van 12-06-2019 tot 15-08-2019
Locatie: TWijs servicebureau
Doelgroep: Startbekwame leerkrachten
Duur: 3 uur
Aantal plaatsen: 20
Plaatsen beschikbaar: 7
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

De zomertraining 'Een goede start' bied je als leerkracht inzichten en toepassingen om in de eerste weken van het schooljaar een goede structuur neer te zetten. De interactie tussen jou en je leerlingen in deze periode is zeer bepalend voor de sfeer in de groep voor het gehele schooljaar.

Wanneer het je lukt om effectief de fasen van groepsvorming te doorlopen zullen, behalve de sfeer, ook de prestaties van de leerlingen verbeteren.

Tijdens de training van een dagdeel in de zomervakantie komen de volgende onderwerpen aan de orde:
• fasen van groepsvorming: jouw rol en het effectief inzetten van werkvormen;
• toepassingen om een constructief contact met ouders op te bouwen;
• praktische tips om de interactie met leerlingen te versterken en leerlinggedrag te verbeteren;
• inzet van coöperatieve werkvormen.

Aan het eind van de training heb je een persoonlijk actieplan gemaakt met daarin concrete voornemens. Hiermee ben je in staat een goede structuur voor de eerste twee maanden in je klas neer te zetten als fundament voor een effectief schooljaar.
Dit jaar bieden we de mogelijkheid voor individuele leerkrachten om een beeldcoachtraject te volgen ter ondersteuning van die goede start van het nieuwe schooljaar. Het traject bestaat uit een intake, drie opnames en de bespreking hiervan met de leerkracht en een evaluatie met de leerkracht en de directeur. Het doel is om hiermee de leerkracht sterker te maken in de aansturing van een positieve groepsontwikkeling.

Een goede start met activiteitnummer dbYhjWNarY is gevalideerd door de registercommissie. Deze is met 3 RU (registeruren) opgenomen in registerleraar.nl. Je kunt de gevolgde module opnemen in het lerarenregister.