TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Hoe hou je ze erbij?

Datum: 27-09-2019 - 08-11-2019
Inschrijven: Inschrijven van 12-06-2019 tot 25-09-2019
Locatie: Praktijk Peereboom
Door: Praktijk Peereboom
Doelgroep: Leerkrachten en onderwijsassistenten
Duur: 3x 3 uur
Aantal plaatsen: 8
Plaatsen beschikbaar: 7
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

De leerkracht gebruikt lichaamstaal bij het creëren van een pedagogisch klimaat, het klassenmanagement en het bij de les houden van de groep. Lichaamshouding, gebaren en stem zijn hierin belangrijke gereedschappen. Iedere leerkracht heeft daarbij zijn eigen stijl en uitstraling.

Lichaamshouding, gebaren, stemgebruik en ademhaling beïnvloeden elkaar en zorgen er samen voor hoe je overkomt. Deze lichaamstaal beïnvloedt de wisselwerking tussen de leerkracht en de groep. Door je bewust te worden van jouw sterke kanten en aandachtspunten leer je dit beter sturen en krijg je meer grip op de interactie met de groep. Daarnaast besteden we aandacht aan de rol die de adem speelt om bij jezelf te blijven.

Het doel van deze training is het verwerven van inzicht in je eigen lichaamstaal wanneer je voor een groep staat en het uitbreiden van je mogelijkheden die je kunt inzetten. Dit gebeurt door het doorlopen van een bewustwordingsproces, waardoor je meer in je eigen kracht kunt komen. Naast theorie zal er veel praktisch worden geoefend en krijg je eenvoudig toepasbare adviezen.

Onderwerpen die in de cursus worden behandeld
Stevig en ontspannen voor de groep staan, waarin we aandacht besteden aan hoe emoties doorwerken in je lichaamshouding en de interactie met de groep beïnvloeden.
Effectieve lichaamstaal, waarin je ontdekt welke voorkeurspatronen je hebt in je mimiek en het gebruik van gebaren en je jezelf bewust wordt hoe je jouw lichaamstaal effectief in kunt zetten om je rol als leerkracht te versterken.

Stemgebruik, waarin je leert om de kracht van je stem met je middenrif te reguleren om je stem doelgericht te gebruiken.
Ademhaling, waarbij je ervaart hoe je een goede ademtechniek kunt toepassen bij het spreken en een rustige ademhaling voor meer ontspanning zorgt.

Deze training bestaat uit 3 bijeenkomsten op vrijdag van 9.00-12.00:
- 27 september
- 11 oktober
- 8 november