TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Inspiratiesessie 'Duurzame ontwikkeling in het primair onderwijs'

Datum: 05-02-2019
Tijd: 16:00 - 20:00
Locatie: NME Haarlem en Kweekcafé
Door: Diversen, zie programma
Duur: 4 uur
Aantal plaatsen: 50

Algemene informatie

Duurzaam denken en doen worden steeds belangrijker. Toch is dit nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Want wat is duurzaamheid nou precies? Het lijkt soms wel of álles ermee te maken heeft. En ja, dat is ook zo. Juist daarom kan iedereen ermee aan de slag. Als leerkracht kun je je leerlingen daarin het goede voorbeeld geven en ze warm laten lopen voor een groene toekomst.

Wil je weten hoe?
Deze middag zetten we je in een duurzame draaimolen waar je duizelig van inspiratie weer uit komt. In een korte presentatie in een inspirerende omgeving zetten we voor je op een rij hoe het nou ook alweer precies zit met duurzaamheid: wat gebeurt er in de wereld en wat kun jij hier als mens mee, maar vooral ook: in de klas?
In een groene carrousel houden gastdocenten vlammende pitches voor hun lessen over biodiversiteit, afval en klimaat die zij op scholen aanbieden. Het voordeel van gastlessen is dat de leerlingen er gegarandeerd enthousiast van worden en dat jij daar zelf geen extra uren in hoeft te steken: een duidelijk geval van win-win.

Maar we willen je ook uitdagen om zelf aan de slag te gaan. Hiervoor kun je kiezen uit drie workshops van duurzaamheidsprofessionals.
Zij laten je zien:
- hoe je je collega's meekrijgt door het voeren van het betere klimaatgesprek;
- hoe je in een handomdraai je eigen duurzame lesidee ontwikkelt;
- hoe je duurzame ontwikkeling kunt inpassen in het curriculum.
De workshops bieden je een waslijst aan concrete ideeën waar je direct mee aan de slag kan.

Tijdens de pauze (met lekkere hapjes) en het -uiteraard- duurzaam verantwoorde buffet na afloop is er gelegenheid voor uitwisseling met collega's die ook met het thema duurzaamheid bezig zijn of aan de slag willen.
En omdat één middag veel te kort is om alle beschikbare lesmaterialen en -ideeën onder je aandacht te brengen, krijg je na afloop een gratis inspiratietas mee met informatie in vijftig tinten groen. En met een Haarlemse primeur: het stripboek 'Eerste hulp bij klimaatverandering'.

Bekijk hier het volledige programma.

Deelname is gratis, maar na inschrijving geldt er een no-show vergoeding.

Aanmelden:
Uiterlijk vrijdag 18 januari, via Manon Ketting: duurzaam@haarlem.nl o.v.v. 'Inspiratiesessie'.
Vermeld s.v.p. naam, school en telefoonnummer.
Voor informatie: Tim van der Steen, tvandersteen@haarlem.nl , 06-18294895
of Marie-José Brandsma, mjabrandsma@haarlem.nl , 06-46215500

Inschrijven via de Salomo-wijzer zelf is niet mogelijk!