TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Inspiratieworkshop W&T (techniek en talent)

Datum: 19-11-2019
Tijd: 16:00 - 17:30
Inschrijven: Inschrijven van 12-06-2019 tot 15-11-2019
Locatie: ntb
Doelgroep: Leerkrachten, onderwijsassistenten, intern begeleiders en directeuren
Duur: 1,5 uur
Aantal plaatsen: 12
Plaatsen beschikbaar: 7
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Nieuwsgierigheid en verwondering liggen aan de basis van talentontwikkeling bij kinderen. Wetenschap & Techniek volgens Onderzoekend & Ontwerpend Leren biedt de ruimte die daarvoor nodig is. Het stimuleert leerlingen om met hun eigen interesses en creativiteit aan de gang te gaan. Tijdens de Inspiratieworkshop Wetenschap & Techniek laten we precies zien wat je als leerkracht kunt doen om de radertjes bij kinderen op deze manier in beweging te krijgen.

Merel Sprong, onderwijsdeskundige: "Onderzoekend & Ontwerpend Leren vraagt om de controle uit handen te geven en meer autonomie bij de leerlingen te leggen. Als je dat doet, goed observeert wat er gebeurt en bijstuurt waar dat nodig is, ga je zien: kinderen kunnen alles."

We gaan in op de theorie van Onderzoekend & Ontwerpend Leren en de verschillende stappen in de leercyclus die daarbij horen. Ook is er aandacht voor de koppeling van W&T met kerndoelen en bestaande vakken. Daarna gaan de handen uit de mouwen en gaan leerkrachten zelf aan de slag met W&T-lessen met huis-tuin-en-keukenmaterialen. Deze workshop zal het thema energie centraal staan; sluit aan op de SLO-kerndoelen over energie. Met onderwerpen als elektriciteit, maar ook zonne- en windenergie, beweging, licht, warmte, duurzame energiebronnen, stroom en geleiding.

NB: Datum is onder voorbehoud!