TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Met sprongen vooruit groep 3&4 - 2018

Datum: 26-09-2018 - 30-01-2019
Inschrijven: Inschrijven van 04-07-2018 tot 21-09-2018
Locatie: Dr. H. Bavinckschool
Door: Registerleraar.nl
Doelgroep: leerkrachten en onderwijsassistenten groep 3 en 4
Duur: 4x 2,5 uur
Aantal plaatsen: 14
Plaatsen beschikbaar: 4
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Dr. Julie Menne is gepromoveerd op het effectieve reken-wiskundeprogramma Met Sprongen Vooruit. Dit programma kenmerkt zich door de reken-wiskundedidactiek in kleine tussenstapjes te beschrijven, zodat een leerkracht elke leerling met rekenen vooruit kan helpen. Met het totaaloverzicht op de rekenleerlijnen leert de leerkracht de juiste oefeningen en spellen zowel interactief klassikaal als individueel aan te bieden. De leerlingen ervaren deze oefeningen en spellen als leuk en betekenisvol, waardoor ze meer plezier in rekenen krijgen. Ze mogen bewegen en eigen producties maken wat de betrokkenheid verhoogt. Deze positieve wisselwerking tussen inhoud en vorm zorgt ervoor dat de resultaten bij leerlingen die les krijgen op basis van Met Sprongen Vooruit direct omhooggaan.
In de basiscursus groep 3&4 krijg je in vier bijeenkomsten overzicht op de leerlijnen voor het optellen en aftrekken tot 100 en leer je hoe je goede oefenlessen geeft. Je krijgt ruim honderdvijftig oefeningen en spellen aangereikt die geplaatst zijn in de leerlijn van de tien oefenonderdelen: tellen, ordenen & lokaliseren, springen naar getallen, aanvullen tot 10, splitsingen en sprong van 10, eigen producties, opereren op de lege getallenlijn, bijna-verdwijnsommen en rekenen op formeel niveau.

Bij aanvang van de cursus ontvangen de deelnemers een cursusmap en een rekenspellenboek. In dit boek staan meer dan 150 oefeningen.
Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Resultaat van deze cursus:
• Rekenleerlijn in meer dan hondervijftig rekenactiviteiten beschreven
• Compleet rekenprogramma te gebruiken naast elke methode
• Praktische handvatten en direct inzetbare didactische tips
• Uitleg van de bijbehorende rekenmaterialen

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten op woensdag van 14.30-17.00:
1. 26 september
2. 14 november
3. 12 december
4. 30 januari