TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Netwerk bouwcoördinatoren

Datum: 17-09-2019 - 19-11-2019
Inschrijven: Inschrijven van 12-06-2019 tot 13-09-2019
Locatie: Nicolaas Beetsschool
Door: ABC
Doelgroep: Bouwcoördinatoren
Duur: 1x 1,5 uur, 2x 2 uur
Aantal plaatsen: 16
Plaatsen beschikbaar: 2
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Als bouwcoördinator heb je een bijzondere rol en positie; je bent zowel uitvoeren – en dus collega- als onderdeel van het management- en dus leidinggevend. Al met al kan dat best een aantal dilemma's en vraagstukken opleveren. Hoe kan je een goede vertegenwoordiger zijn van jouw bouw in het MET en hoe krijg je jouw collega's mee in datgene wat goed is voor de school? Hoe ga je in jouw positie om met weerstand? Hoe zorg je ervoor dat jouw bouwvergadering efficiënt en nuttig verloopt? Hoe geef je op een natuurlijke manier het goede voorbeeld? Omdat jij niet de enige bouwcoördinator bent die met dit soort vragen loopt, organiseren wij het Professionaliseringsnetwerk Bouwcoördinatoren.

Essentie
Het professionaliseringsnetwerk zorgt voor een goede mix van inspiratie, uitwisseling en oefening. We wisselen intervisie en kennisvergroting met elkaar af en zorgen voor inbreng van buiten en van elkaar. Aan het eind van elke bijeenkomst bespreken we wat het thema van de volgende bijeenkomst wordt.

Resultaten
Met dit netwerk beogen we een platform te bieden waarin bouwcoördinatoren met elkaar professionaliseren. Zowel tijdens de bijeenkomsten als daarbuiten. Want hoe fijn is het als je even kan sparren?

Opbouw
We starten het jaar met een bijeenkomst waarin je kennismaakt met je collega's en met elkaar het vak verkent. Waar zitten de overeenkomsten en verschillen in de invulling per school? Wat gaat je makkelijk af en waarin zou je willen verbeteren? We maken een inventarisatie van ieders wensen en bespreken hoe we daar het komende jaar invulling aan willen geven. Alle bijeenkomsten worden door dezelfde adviseur begeleidt. Per keer wordt gekeken welke aanvullende expertise nodig is voor de volgende keer.

De training bestaat uit 3 bijeenkomsten op dinsdag vanaf 16.00:
1. 17 september
2. 15 oktober
3. 19 november