TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

(Opnieuw) aan de slag met coöperatieve werkvormen

Datum: 17-01-2018
Tijd: 14:00 - 16:30
Inschrijven: Inschrijven van 13-12-2017 tot 15-01-2018
Locatie: TWijs servicebureau
Door: Lijgien Bos, Het ABC
Duur: 2,5 uur
Aantal plaatsen: 9
Plaatsen beschikbaar: 3
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van coöperatieve werkvormen opfrissen? Wil je weer vaker met coöperatieve werkvormen aan de slag? Zoek je inspiratie?

Essentie
Het doel van deze workshop is je (opnieuw) te laten ervaren, op welke wijze coöperatieve werkvormen je weten te activeren. Dit motiveert je om ze (opnieuw) in te zetten in je eigen lessen. Actieve leerlingen zijn enthousiaster, steken meer op van je lessen, en dragen bij aan een positieve sfeer in de groep. Coöperatieve werkvormen moeten wél aan een aantal criteria voldoen, willen ze werkelijk het effect hebben dat wordt beloofd.

Resultaat
• Je bent (weer) op de hoogte van de voorwaarden waaraan coöperatieve werkvormen moeten voldoen, willen ze effect hebben
• Je weet uit ervaring dat coöperatieve werkvormen een actieve leerhouding te weeg brengen
• Je hebt een les die je volgende week gaat geven voorbereid met één of twee coöperatieve werkvormen erin verwerkt

Opbouw
In een workshop van 2,5 uur leren we door middel van coöperatieve werkvormen waarom je ze zou inzetten, hoe je dat kunt doen, aan welke voorwaarden ze moeten voldoen. Doordat we in de workshop ook gebruik maken van de coöperatieve werkvormen, ervaar je zelf welk effect het heeft.
Tot slot bereid je zelf een les voor met één of twee coöperatieve werkvormen erin verwerkt. Neem daarom zelf lesmateriaal mee!