TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Spelbegeleiding in het Speleon

Datum: 18-03-2020
Tijd: 15:00 - 18:00
Locatie: Ipabo Amsterdam
Door: (Ipabo
Doelgroep: Leerkrachten en onderwijsassistenten
Duur: 3 uur
Aantal plaatsen: 12

Algemene informatie

Deze bijeenkomst gaat helaas niet door.

Het Speleon op de locatie Amsterdam is een uitdagende omgeving voor spelen, leren en ontdekken dé ontwikkelplek voor nieuwe onderwijspraktijken voor jonge kinderen. Het is een lab-setting die is ingericht als 'speel- en onderzoekstuin' waar praktijkgericht en innovatief onderwijsonderzoek een prominente plek heeft.

Speleon staat voor Spelen, Leren en Ontdekken. Kinderen leren spelend en actief in relatie met hun omgeving en verkennen zo de wereld om hen heen. Spel bevordert spontaan leren. Spel stimuleert het zelf verkennen en zelf ontdekken. Spel prikkelt de nieuwsgierigheid en creativiteit. Leerkrachten en begeleiders hebben een actieve rol in het faciliteren en begeleiden van dit spel.
Workshop "Een rijke speelleeromgeving"
Deze workshop is een eerste uitgebreide kennismaking met het Speleon en haar pedagogische benadering. U ervaart het belang van een goed ingericht en uitgeruste speelleeromgeving. U krijgt informatie over het belang van spel voor de ontwikkeling in het algemeen. Na afloopt bent u in staat een verbeterplan van uw eigen ruimte op te stellen.
De workshop is gevalideerd door registerleraar.nl