TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Teken je gesprek

Datum: 27-05-2020
Tijd: 14:30 - 17:30
Inschrijven: Inschrijven van 12-06-2019 tot 25-05-2020
Locatie: Don Boscoschool
Door: ABC
Doelgroep: Leerkrachten, onderwijsassistenten en intern begeleiders
Duur: 3 uur
Aantal plaatsen: 8
Plaatsen beschikbaar: 1
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Als een kind met sociaal- of emotionele problemen kampt, bijvoorbeeld verdrietig is, een woede-uitbarsting heeft, faalangstig is of moeite heeft om aansluiting te vinden bij andere kinderen, dan is het voor een kind soms lastig om precies uit te leggen wat er aan de hand is.

Essentie
Met behulp van de oplossingsgerichte methode 'Teken je gesprek' ga je in gesprek met het kind door een gesprek te visualiseren. Met symbolen, kleuren en kernachtige beschrijvingen maak je een visueel verslag van hetgeen het kind ('de probleemdrager') jou vertelt. Vanuit je rol als bijvoorbeeld leerkracht of intern begeleider krijg je letterlijk en figuurlijk meer zicht op de problematiek, maar ook op de kracht en de mogelijkheden van de probleemdrager. Bij de gesprekken wordt gebruik gemaakt van diverse sjablonen, afhankelijk van het soort gesprek dat je met het kind hebt.

Resultaten
• Je weet wat Teken je gesprek inhoudt en wanneer je het kan inzetten
• Je hebt kennis van de verschillende soorten gesprekken en bijbehorende gesprekssjablonen
• Je hebt geoefend in hoe je met deze methode aan de slag kan

Opbouw
Deze workshop van 3 uur is een eerste kennismaking van 'Teken je gesprek'. Je leer wat 'Teken je gesprek' precies inhoudt, wanneer je het kunt inzetten en je zult kennis maken met een paar gesprekssjablonen die je de dag erna gelijk kunt inzetten in de praktijk.