TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Van Baklava tot stroopwafel

Datum: 09-04-2020
Tijd: 16:00 - 19:00
Inschrijven: Inschrijven van 12-06-2019 tot 07-04-2020
Locatie: ntb
Doelgroep: Alle personeelsleden
Duur: 3 uur
Aantal plaatsen: 10
Plaatsen beschikbaar: 6
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Iedereen die met nieuwkomers te maken heeft, staat voor een grote uitdaging en dat begint bij 'elkaar begrijpen'. Elkaar begrijpen heeft niet alleen te maken met taal maar juist ook met cultuur. Cultuurverschillen veroorzaken onbegrip waardoor het gewenste resultaat uitblijft. Om deze verschillen te overbruggen, is het van belang om kennis te nemen van elkaars waarden, normen en referentiekader. TVcN slaat een brug tussen deze verschillen met de interculturele workshop 'Van Baklava tot Stroopwafel'. De workshop geeft inzicht in cultuurverschillen en raakvlakken met de Nederlandse cultuur op het gebied van werk, religie, dagelijks leven en tradities.

De workshop behandelt op een interactieve wijze meerdere onderwerpen zoals werk en opleiding, gezin en gezondheid. Daarnaast is er ruimte voor vragen. Het is informatief maar ook erg leuk! Onze cultuurspecialisten geven de workshop. Elke specialist heeft zijn/haar eigen specifieke culturele achtergrond en daardoor kennis van alle normen en waarden die bij de cultuur horen. Deze workshop staan de Arabische en Eritrese cultuur centraal.

Na het volgen van deze workshop zijn medewerkers beter in staat om de verbinding te maken hebben ze praktische handvatten en kunnen ze deze toepassen in de dagelijkse praktijk