TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Veilig voelen in de groep - mogelijkheid 3

Datum: 13-03-2019
Tijd: 15:15 - 16:15
Inschrijven: Inschrijven van 04-07-2018 tot 08-03-2019
Locatie: Internationale Taalklas
Door: Internationale Taalklas
Doelgroep: Leerkrachten, onderwijsassistenten en intern begeleiders
Duur: 1 uur
Aantal plaatsen: 10
Plaatsen beschikbaar: 7
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Veilig voelen in de groep en communicatie met ouders die geen Nederlands spreken

Deze workshop bestaat uit twee delen van 30 minuten. In het eerste half uur staan we stil bij het veilig voelen in de groep en in het tweede half uur zal besproken worden hoe je kunt communiceren met ouders die geen Nederlands spreken.

Ieder leerling heeft een basisgevoel van veiligheid nodig, voordat hij tot leren kan komen. In de eerste weken en maanden van het jaar besteedt iedere groepsleerkracht veel tijd aan groepsgevoel en afspraken. De leerlingen vanuit de ITK komen gedurende het jaar binnen. Hoe zorg je dat deze leerlingen zich ook goed voelen in de groep?

In het onderwijs werken we met de driehoek; leerling, ouders, school. Toch is het soms lastig om de ouders die geen Nederlands spreken goed te betrekken bij jouw school. Hoe neem je deze ouders goed mee met de ontwikkelingen in de school? Hoe zetten we telecommunicatie, tolken en internet toepassingen actief in bij de doelgroep en hoe zorgen we dat de drempel naar de school zo laag mogelijk is? Tijdens dit deel van de workshop gaan we gelijk praktisch aan de slag – welke drempels zouden er op jouw school ervaren kunnen worden en wat kan je morgen al inzetten om deze drempels weg te nemen?

De workshop wordt op verschillende dagen aangeboden. Je kunt je voor één van de data inschrijven.

• Woensdag 19 september 15.15-16.15
• Maandag 21 januari 15.15-16.15
• Woensdag 13 maart 15.15-16.15