TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Wetenschap en techniek met kleuters

Datum: 31-01-2019
Tijd: 15:45 - 17:45
Inschrijven: Inschrijven van 04-07-2018 tot 28-01-2019
Locatie: ntb
Door: ABC
Doelgroep: Iedereen die met kleuters werkt (leerkrachten, onderwijsassistenten, intern begeleiders, directeuren, VVE-coördinatoren)
Duur: 2 uur
Aantal plaatsen: 12
Plaatsen beschikbaar: 1
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

We gaan op onderzoek! Wetenschap en techniek met kleuters door experimenteren en waarnemen

Essentie
Tijdens deze workshop leer je wat het belang is van waarnemen, experimenteren en procesgericht (i.p.v. resultaatgericht) werken voor de denkontwikkeling van kleuters. Je gaat zelf aan de slag met experimenteren en waarnemen en doet ideeën op waar je de volgende dag mee aan de slag kunt gaan.

Resultaten
• Je bent je bewust van het belang van experimenteren en waarnemen voor de (denk)ontwikkeling van kleuters.
• Je bent je bewust van het belang van procesgericht werken bij het experimenteren en waarnemen en weet welke leerkrachtvaardigheden je kunt inzetten om dit te stimuleren.
• Je hebt ideeën en tips voor materialen die je (morgen) kunt gebruiken in de groep.

Opbouw
De workshop van 2 uur start met een presentatie over de denkontwikkeling van kleuters en het belang van (het leren) waarnemen. Ook wordt het belang van procesgericht (i.p.v. resultaatgericht) begeleiden besproken aan de hand van theorie, waarbij een praktische vertaling wordt gegeven. Daarna ga je zelf aan de slag met materialen en staan we stil bij of en hoe je dit zelf toe zou kunnen passen in de groep. Er wordt afgesloten met een gezamenlijke reflectie, waarbij ruimte is voor vragen en discussie.