TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Workshop wereldburgerschap met streets of the world

Datum: 26-05-2020
Tijd: 16:00 - 18:30
Inschrijven: Inschrijven van 12-06-2019 tot 22-05-2020
Locatie: ntb
Door: ABC
Doelgroep: Leerkrachten groep 5 t/m 8
Duur: 2,5 uur
Aantal plaatsen: 18
Plaatsen beschikbaar: 15
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Werken aan (Wereld)burgerschap is belangrijk. Wereldburgers voelen zich thuis in de wereld en dragen er zorg voor. Maar hoe zorg je ervoor dat leerlingen daar bewust mee aan de slag gaan? Hoe zorg je ervoor dat je op een positieve manier kan praten over verschillen? En hoe pas je dat in in je curriculum? Met Streets of the World worden je deze mogelijkheden geboden.

Essentie
In deze inspirerende workshop maak je kennis met het werk van Jeroen Swolfs. Hij bezocht 195 hoofdsteden en maakte in elke stad 1 foto. Een foto waarin de hoop en veerkracht van de mens op de één of andere manier in beeld is. Zo is een unieke verzameling van 195 foto's ontstaan. Liesbeth Breek maakte er een educatief pakket bij, gebaseerd op de door Harvard ontwikkelde methode van Artful Thinking. We gaan samen aan de slag met de foto's in verschillende werkvormen, zodat jij er direct de volgende dag al mee kan gaan werken in de klas.

Resultaten
• Je bent bekend met de term Wereldburgerschap en waarom dat belangrijk is in het onderwijs
• Je hebt kennis van Artful Thinking en de leuke werkvormen die daarin ontwikkeld zijn
• Je bent geïnspireerd om op een positieve en creatieve manier het gesprek over verschillen aan te gaan

Opbouw
In deze workshop van 2,5 uur verkennen we de term Wereldburgerschap aan de hand van de visie van belangrijke pedagogen. Vervolgens maken we kennis met Streets of the world en Artful Thinking. Met behulp van het educatief pakket verkennen we verschillende werkvormen. Tot slot bespreken we hoe we deze werkvormen kunnen inzetten in het reguliere programma.