TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Hoogbegaafdheid in de klas; signaleren en verrijken

Datum: 16-09-2020 - 04-11-2020
Inschrijven: Inschrijven van 11-06-2020 tot 14-09-2020
Locatie: ntb
Door: ABC
Doelgroep: Leerkrachten en onderwijsassistenten
Duur: 3 x 3 uur
Aantal plaatsen: 16
Plaatsen beschikbaar: 16
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Heb je een leerling in je groep zitten waarbij je (hoog)begaafdheid vermoedt, maar weet je niet zeker waar je precies om moet letten? Heb je leerlingen in je klas die je meer uit wilt dagen, maar weet je niet precies wat je hen moet aanbieden? Vraag je je wel eens af of het beter is om een leerling te laten versnellen? Deze workshopreeks geeft je antwoord op alle vragen rondom de herkenning én passende begeleiding van de begaafde leerlingen in je klas.

Essentie
De ene hoogbegaafde leerling is de andere niet, en het IQ zegt lang niet alles. In deze workshopreeks leer je de verschillende typen hoogbegaafde kinderen herkennen en leer je over hun behoeften op onderwijs- en sociaal emotioneel gebied. Ook krijg je handvatten om de leerling meer uit te dagen, waardoor je beter tegemoetkomt aan zijn onderwijsbehoeften. Daarbij gaan we ook in op het belang van de mindset van de leerling. Ook ga je ondervinden welke leerkrachtvaardigheden m.b.t. hoogbegaafde leerlingen al tot je bagage horen en welke je nog verder kunt ontwikkelen.

Resultaten
Na deze workshopreeks:
- Ben je goed in staat om de begaafde leerlingen in je klas te herkennen en signaleren;
- Heb je kennis van relevante theorieën (zoals Bloom en Mindset);
- Heb je een duidelijk beeld van de mogelijke onderwijsaanpassingen;
- Weet je hoe je adequaat in kunt spelen op de specifieke onderwijsbehoeften van deze doelgroep.

Opbouw
In drie bijeenkomsten van drie uur gaan we met elkaar aan de slag met de wereld van de begaafde leerling. De workshopreeks heeft een opbouw en een mooie balans tussen theoretische onderdelen en praktische werkvormen, waarbij je zelf de uitdagende werkvormen en activiteiten gaat ervaren.

De training bestaat uit 3 bijeenkomsten op woensdagmiddag van 14.30 - 17.30.

Data
1. 16 september
2. 7 oktober
3. 4 november