TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

De nieuwe generatie rekenmethodes

Datum: 20-01-2021 - 24-03-2021
Inschrijven: Inschrijven van 11-06-2020 tot 18-01-2021
Locatie: ntb
Door: OnderwijsAdvies
Duur: 1 x 2,5 uur en 1 x 1,5 uur
Aantal plaatsen: 16
Plaatsen beschikbaar: 5
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Deze twee bijeenkomsten zijn bedoeld voor teamleden op scholen die een nieuwe rekenmethode of een nieuw rekenplatform gaan kiezen. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen in het rekenwiskundeonderwijs en wordt een overzicht gegeven van de manier waarop deze uitgangspunten terug te vinden zijn in de nieuwe rekenmethodes. Aan de orde komen: Wereld in getallen5, Pluspunt-4, Getal & Ruimte junior, Alles Telt Q, Snappet en Gynzy. Op grond van deze informatie kunnen de deelnemers aan de slag op hun eigen school. Ze kunnen wensen van het team in beeld brengen en enkele methodes uitproberen.
Tijdens de tweede bijeenkomst wordt dieper ingegaan op de nieuwe rekenmethodes; er wordt aandacht besteed aan vragen en knelpunten die de deelnemers inbrengen.

Eén bijeenkomst van 2,5 uur en één bijeenkomst van 1,5 uur.

Tussen de twee bijeenkomsten gaan de deelnemers aan de slag binnen hun eigen school. Na de bijeenkomst hebben de deelnemers kennis over actuele ontwikkelingen in het reken-wiskunde onderwijs en de uitwerkingen daarvan in de nieuwe methodes die ingezet kan worden tijdens het keuzeproces van een nieuwe rekenmethode.

Doelgroep
Rekencoördinatoren/specialisten, intern begeleiders, leraren die betrokken zijn bij of geïnteresseerd zijn in het kiezen van een nieuwe rekenmethode.

De training bestaat uit 2 bijeenkomsten op woensdagmiddag.

Data
1. 20 januari van 15.00 - 17.30 uur
2. 24 maart van 15.00 - 16.30 uur