TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Paden

Datum: 19-05-2021
Tijd: 14:30 - 17:30
Inschrijven: Inschrijven van 11-06-2020 tot 17-05-2021
Locatie: Online
Door: Horison
Doelgroep: Leerkrachten, ib-ers
Duur: 3 uur
Aantal plaatsen: 15
Plaatsen beschikbaar: 3
Log in om in te schrijven

Algemene informatie

Autisme leidt tot veel problemen in het gedrag en welbevinden, maar autisme benaderen als een gedragsprobleem heeft een averechtse uitwerking. Hoe kan dat?

In deze training neem ik je mee naar die onderliggende problemen van autisme en de diepgaande effecten die ze hebben op het gedrag en het welbevinden van leerlingen met autisme. Een andere prikkelverwerking leidt tot een andere waarneming van zichzelf en de wereld om zich heen. Dat leidt tot problemen met het zelfbeeld, de communicatie, de sociale interactie en het onder- en overschatten in cognitie. Het wonderlijke is dat de problemen er het ene moment wel kunnen zijn en het andere moment niet.

De training is een introductie in onze PADEN-benadering en geeft je meer inzicht in de onderliggende redenen van autisme, namelijk prikkelverwerking (met name op het gebied van de bewegingszintuigen), dyspraxie en zwakke executieve functies. Je leert te begrijpen en herkennen waarom deze problemen leiden tot het moeilijk stuurbare gedrag met soms heel grote problemen en op andere momenten nauwelijks zichtbaar. Je leert hoe je op een andere manier kunt reageren en passend afstemt.
Een verrassend andere kijk op autisme.

Deze traing wordt online gegeven.