TWijs Academie

"Leren van en met elkaar"

Collectieve voorlichting ABP

Datum: 21-10-2020
Tijd: 15:00 - 16:30
Locatie: TWijs servicebureau
Door: ABP
Doelgroep: Alle personeelsleden die meer informatie willen over pensioen
Duur: 1 uur
Aantal plaatsen: 5

Algemene informatie

De ABP pensioenvoorlichters helpen u persoonlijk

Keuzes maken, dat doet uzelf!

Uw pensioen is in grote lijnen geregeld. Veel staat vast. Maar er zijn ook keuzes die u zelf moet maken. Wanneer u stopt met werken bijvoorbeeld. Of u dan helemaal stopt of voor een deel van uw werkweek. Of u het pensioen voor uw partner wilt verhogen of verlagen. En hoe u uw pensioenuitkering uiteindelijk gaat verdelen. U kiest zelf. En dat is vaak lastig en ingewikkeld. Wij helpen u graag bij uw afwegingen.

Welke hulp wilt u?
ABP helpt u. Bijvoorbeeld met het pensioenoverzicht dat u elk jaar krijgt. Uw persoonlijk digitaal dossier op MijnABP sluit daarbij aan. Op MijnABP kunt u ook zelf berekeningen maken en uw pensioen zelf samenstellen. U logt in op MijnABP met uw DigiD. U kunt ook bellen met onze Klantenservice.

ABP Pensioenvoorlichting
Uw werkgever vindt het belangrijk dat u goed wordt geholpen. Vanwege het Coronavirus kan dit niet fysiek. Daarom nodigen zij een pensioenvoorlichter van ABP uit voor een video-spreekuur. Samen met u bekijken zij uw pensioensituatie. Hoe staat uw inkomen ervoor als u straks wilt stoppen met werken? Of als u arbeidsongeschikt wordt? Hoe staan uw nabestaanden ervoor als u zou overlijden? Onze pensioenvoorlichters helpen u met de keuzes die u kunt en moet maken.

Meld u aan voor een gesprek
Het video-gesprek via Microsoft Teams duurt ongeveer een uur.
Wilt u zich aanmelden? KLIK HIER

Bereid het gesprek alvast voor
Denkt u van tevoren alvast na over wat u wilt bespreken. Bekijk bijvoorbeeld uw meest recente pensioenoverzicht en ga eens naar MijnABP. Ga voor uzelf na wat uw wensen zijn rond uw pensioen. Het is handig als u uw pensioenplanner "MijnABP" open heeft staan als het gesprek met de pensioenvoorlichter begint.

- De medewerker krijgt een bevestigingsmail na het inboeken, hierin staat meer praktische informatie over het video-gesprek.
- Men krijgt voor het geplande tijdstip een uitnodigingsmail (via Teams) om deel te nemen aan het gesprek.
- Mocht men toch liever een telefonisch gesprek willen dan kan men dat aangeven in het veld waarin je de vragen moet invullen